keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Hedelmäkaupasta tarttui mukaan muutama kummallisemman näköinen vihannes, piti ihan kuva laittaa. Sain paikalliselta lenkkikaveriltani, Mangerilta, ohjeistusta näiden valmistamiseen. Kaikki ruokaohjeet täällä alkaa sillä, että otetaan chili. Sitten sipulia, valkosipulia ja näitä kasviksia kuorittuna ja pilkottuna uunipannuun porisemaan. Hetken kuluttua voi lisätä tomaattikuutiot ja pienen haudutuksen jälkeen on valmista. Riisiä ja muita lisukkeita halutessa vaan kylkeen.

Viikonloppuna piti ostaa ihan keittokirja josko pikkuhiljaa oppisi yhdistelemään mausteita ja vihanneksia intialaiseen tapaan. Kyttäilen myös kokkikurssia, joita täällä ulkomaalaisille myös järjestetään. Kalastuskieltokin päättyi kuun alussa, joten tuoretta merenelävääkin on varmasti pian luvassa. Mangoja on mätetty mahan täydeltä, niitä haetaan tusina kerrallaa kauppamatkan varrella olevasta teltasta. Mangolassiakin on tehty, muutama mango sauvasekoittimella hienoksi, pari ruokalusikallista maustamatonta jogurttia ja vettä sopivan paksuuden säätämiseksi. Sitten vaan jääpala joukkoon ja nauttimaan! Varsin oivallinen hellejuoma taas syntyy seuraavasti, puolikas lime tai sitruuna puristetaan lasiin ja loppu täytettään vissyllä, lasiin voi ropsauttaa sokeria (täällä käytetään sokerilientä) tai vähän spriteä. Kannattaa myös kokeilla suolaista versiota, jossa limen ja vissyn sekaan tulee hyppysellinen suolaa. Toimii janoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti