lauantai 30. toukokuuta 2009


Tänään keittiömme sai uuden kodinkoneen eli "uunin". Intialaisethan ei paljon uuneista perusta ja tarjonta on sitten sen mukainen. Näitä sähköllä toimivia kapistuksia löytyy muutamia merkkejä ja kokoja 18 litrasta 28 litraan. Koossa siis eivät paljoa mikrosta eroa, vastukset vaan ala- ja yläosassa. Aikamoisia rimpuloita siis suomiuunien rinnalla ja lähinnä mainostetaan toaster-griller sanoilla. Tämä komistus on okein SuperBake! Juhuu! Nyt alkaa keittiössä aivan uusi aikakausi.

Tänään kärvennettiin savut sieltä ensin ulos ja huomenna on tarkoitus testata makaroonilaatikkoa (täytyy naapurista ensin lainata uunivuoka, kun ei muistettu ostaa). Pakastealtaasta löytynyt jauhelihapötkylä on jo sulamassa. Intialainen keittokirjakin ostettiin, josko hieman selviäisi mitä kaikkia mausteita mihinkin paikallisiin ruokiin laitetaan. Mausteet ovat kaupassa yleensä sekoituksia kaikesta mahdollisesta masala kanalle, masala kalalle... Tuoreena löytyy curryn lehtiä, korianteria, minttuja ja muutamia toistaiseksi tunnistamattomia horsmia.


Eilen illalla testattiin suomipoppoon kanssa Chennain ravintolatarjontaa. Influence-niminen ravintola oli tyylikkäästi sisustettu, korkeaa tilaa ja etuseinä kokonaan lasia. Kasvisruoasta parhaiten kolahti alkupalat, Henkka söi jotain perunapallukoita ja Mike kevätrullia. Pääruoka jäi hieman mauttomaksi kun valittiin italialaishenkistä sapuskaa. Varmaan intialaiset mieltää euroruoat täysin mausteettomiksi. Neuvottiin palautteessa ystävällisesti tutustumaan miltä italialainen ruoka oikeasti maistuu. Intialaishenkinen ruoka täälläkin oli hyvää, ketkä sen valitsi. Jälkkäreiltä ei kukaan pystynyt kieltäytymään. Pääruoan päätteeksi tarjoilijat ajoivat vaunun pöydän viereen ja siitä sai valita mieleisensä. Moni kakku oli päältä kaunis ja parasta taisi olla extrana tilattu jäätelö. Äidit tekee parasta ruokaa, niinhän se menee. Mutta mielenkiintoisiahan maistelutuokiot kyllä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti